سرعت بارگذاری وب سایت عامل حیاتی در جذب و حفظ کاربران است. کندی سرعت منجر به ترک زودهنگام سایت توسط کاربران و از دست دادن بازدیدکنندگان می شود. سئو۱۱ در این مقاله قصد دارد شما را با ابزار تست سرعت سایت آشنا کند.
اگرچه افزایش سرعت سایت همیشه به طور چشمگیری رتبه سئو را بهبود نمی بخشد اما کاهش ناگهانی آن به دلیل مشکلات فنی می تواند به شدت به جایگاه سایت در نتایج جستجو آسیب برساند. از این رو برای هر سئوکار یا وب مستر آشنایی با ابزار تست سرعت سایت و استفاده مداوم از آن ها ضروری است تا ضعف های سایت شناسایی و برطرف شوند. در ادامه به معرفی برخی از کاربردی ترین ابزار تست سرعت سایت می پردازیم پس با سئو۱۱ همراه باشید.
سرعت صفحه یا Page Speed به سرعت بارگذاری محتوای یک وب سایت توسط مرورگر اشاره دارد. سرعت هر صفحه به صورت مجزا اندازهگیری شده و سرعت کلی یک سایت به توانایی آن در بارگذاری سریع صفحات وابسته است.
کندی سرعت سایت کاربران را مجبور به انتظار برای بارگذاری محتوا می کند. بر اساس گزارش ها سرعت سایت بیشترین تأثیر را بر تجربه کاربری دارد و کاربران به طور میانگین تنها ۳.۷ ثانیه منتظر بارگذاری سایت می مانند و اگر این زمان بیش از ۳ ثانیه طول بکشد سایت را ترک می کنند.
برای بهینه سازی سرعت سایت های وردپرسی نصب افزونه های سرعت مانند WP Rocket توصیه می شود چرا که این افزونه ها با بهینه سازی عملکرد و سرعت بارگذاری صفحات می توانند امتیاز Google PageSpeed سایت شما را به طور قابل توجهی افزایش دهند. سرعت بالاتر به بهبود رتبه سایت در نتایج گوگل کمک می کند و سایت های سریع تر تجربه کاربری مثبتی را فراهم کرده و کاربران در سایت های با سرعت بالا مدت زمان بیشتری را سپری کرده و در این صورت بازدید بیشتر کاربران به رشد درآمد شما منجر خواهد شد.
برترین ابزار تست سرعت سایت
ابزارهای سنجش سرعت دقیق ترین و سریع ترین روش برای ارزیابی عملکرد سرور و شناسایی مشکلات هستند. این ابزارها با تحلیل آدرس سایت شما گزارشی جامع از عواملی مانند تصاویر بهینه نشده محتوای سنگین و فایل های حجیم ارائه می دهند. در صورتی که پس از رفع این مشکلات سرعت همچنان پایین بود باید بهینه سازی هاست را نیز بررسی کنید.
GTmetrix
GTmetrix بدون شک یکی از بهترین ابزار تست سرعت سایت است. این ابزار به دلیل قابلیت های فراوان و رایگان بودن به شما امکان می دهد تا به طور دقیق ریشه کندی سرعت سایت خود را مانند حجم بالای تصاویر یا فایل های CSS اضافی شناسایی کنید.
GTmetrix در گذشته اطلاعات و نمرات جذابی در مورد سرعت سایت ارائه می داد. پس از به روزرسانی اخیر ظاهر و عملکرد آن تغییر کرده و با فاکتورهای Core Web Vitals گوگل هماهنگ شده است. با این حال با ثبت نام رایگان در این ابزار و فعال سازی گزینه های Enable Legacy Reports و Default to Legacy Reports در بخش Account می توانید به نسخه قدیمی آن بازگردید و از آموزش های موجود برای آن استفاده نمایید و همچنین در تنظیمات GTmetrix می توانید جزئیات بررسی سایت از جمله کشور و مرورگر مورد استفاده برای تست را تغییر دهید.
PageSpeed Insights
PageSpeed Insights ابزار تست سرعت سایت از خود گوگل است و در صورت عدم دسترسی به GTmetrix گزینه بعدی بسیار قوی محسوب می شود. استفاده همزمان از این ابزار در کنار GTmetrix توصیه شده چرا که آمار آن به الگوریتم های واقعی گوگل نزدیک تر است.
GTmetrix بیشتر بر فاکتورهای Core Web Vitals مانند LCP و FID تمرکز دارد که گوگل اهمیت ویژه ای به آن ها می دهد و نشان دهنده تجربه کاربری است. در حالی که نسخه جدید GTmetrix نیز با Core Web Vitals سازگار شده و گزارش های ارزشمندی از نقاط قوت و ضعف سایت ارائه می کند PageSpeed Insights کمتر جزئیات فنی دقیق برای رفع مشکلات سرعت را فراهم می کند و بیشتر بر سنجش این فاکتورها متمرکز است.
توصیه می شود ابتدا با استفاده از گزارش های GTmetrix سرعت سایت خود را بهینه و سپس با PageSpeed Insights وضعیت خود را از لحاظ Core Web Vitals بررسی نمایید.
اگر وب سایت خود را با استفاده از پلتفرم هایی که بهینه شده اند طراحی کرده اید به ندرت با مشکلات سرعت مواجه خواهید شد. عمده مشکلات احتمالی مربوط به تصاویر پرحجم یا بارگذاری ویدیوهاست که با رعایت نکات فنی قابل رفع هستند.
Mobile Friendly Test
Mobile Friendly Test ابزار تست سرعت سایت نیست اما بررسی می کند که آیا سایت شما برای نمایش در دستگاه های موبایل بهینه شده است یا خیر. این ابزار از آن جهت اهمیت دارد که سازگاری با موبایل تاثیر بسزایی بر سئو دارد. همچنین در مراحل بهینه سازی سرعت ممکن است بخش هایی از طراحی سایت دچار مشکل شوند. استفاده از این ابزار پس از اعمال تغییرات تضمین می کند که سایت شما از نظر فنی سالم باقی مانده و با مشکلاتی که می تواند به رتبه سئو آسیب بزند مواجه نخواهید شد.
ابزار Core Web Vitals در سرچ کنسول
سرچ کنسول گوگل گزینه ای به نام Core Web Vitals اضافه کرده است که امتیاز صفحات سایت شما را در فاکتورهای Core Web Vitals نشان می دهد. این ابزار اطلاعات دقیقی درباره علت مشکلات سرعت ارائه نمی دهد اما به دلیل بررسی اختصاصی تمامی صفحات سایت اهمیت بالایی دارد. در حالی که اکثر ابزار تست سرعت سایت تنها یک صفحه خاص (مانند صفحه اصلی) را بررسی می کنند Core Web Vitals در سرچ کنسول دید جامعی از وضعیت کلی سایت شما ارائه می دهد. با بهینه سازی یک صفحه بخش عمده ای از مشکلات سایر صفحات نیز برطرف می شود اما در رقابت های شدید بهینه سازی جداگانه هر صفحه نیز توسط سئوکاران حرفه ای انجام می گیرد.

در صورت عدم دسترسی به ابزارهای معرفی شده در بالا یا برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید از گزینه های زیر استفاده کنید:
WebPageTest
این ابزار تست سرعت سایت شباهت زیادی به GTmetrix دارد اما دقت گزارش های آن کمتر است. در صورت نیاز WebPageTest می تواند تا حدودی نیازهای شما را برطرف کند.
YellowLab
YellowLab یکی از بهترین گزینه های جایگزین GTmetrix است. این ابزار تست سرعت سایت آمار وسیعی از مشکلات فنی سایت ارائه می دهد و به شما کمک می کند تا ریشه مشکلات سرعت را شناسایی کنید. همچنین با کلیک بر روی هر مورد توضیحات مختصری برای رفع آن ارائه می شود.
قابلیت DevTools گوگل کروم
با فشردن کلید F12 در مرورگر کروم بخش DevTools باز می شود. در تب Performance این بخش می توانید روند بارگذاری صفحه را مشاهده کرده و جزئیات مربوط به آن را بررسی کنید. این ابزار برای کاربران آشنا به زبان انگلیسی می تواند بسیار کاربردی باشد.
Performance.Sucuri.net
این ابزار برای شناسایی نقاط ضعف فنی سایت کارایی چندانی ندارد. اما اگر می خواهید سرعت بارگذاری وب سایت خود را در کشورهای مختلف بررسی کنید گزینه مناسبی است. این ابزار با یک کلیک سرعت سایت شما را در چندین کشور جهان نمایش می دهد.
Dotcom-Monitor
این ابزار نیز برای تست سرعت سایت مورد استفاده قرار می گیرد اما اطلاعات ارائه شده توسط آن در مقایسه با سایر ابزارها خاصیت ویژه ای ندارد و صرفاً برای آشنایی معرفی می شود.
Pagelocity.com
Pagelocity علاوه بر نمره دهی به سرعت سایت گزارش های محدودی درباره مشکلات موجود ارائه می دهد که کارایی چندانی nv ldhk ابزار تست سرعت سایت ندارند.
افزونه های تست سرعت سایت (Extensions)
چندین افزونه برای مرورگر کروم جهت تست سرعت سایت و بهبود سئو وجود دارد از جمله Performance-Analyser، Load Testing in the Cloud from LoadFocus.com و Page Load Time. اگرچه کارایی این افزونه ها به اندازه ابزارهای آنلاین کامل نیست اما ممکن است در برخی موارد به کار آیند.

بهترین ابزار تست سرعت سایت چیست؟
در سئو بسیاری از فاکتورها نسبی هستند. به عنوان مثال گوگل سرعت مناسب سایت شما را نسبت به میانگین سرعت سایت های رقبا در حوزه کاری شما می سنجد نه یک عدد ثابت. بنابراین اگر سرعت سایت شما با رقبایتان در ایران همخوانی داشته باشد مشکل خاصی نخواهید داشت.
با این توضیحات برای بررسی دقیق سرعت ابتدا باید به آمار Core Web Vitals در سرچ کنسول گوگل مراجعه کنید و در مرحله بعد بهترین ابزار باید دو ویژگی مهم داشته باشد: اول ارائه نتایج ثابت و قابل اعتماد و دوم ارائه اطلاعات جامع و دقیق درباره مشکلات فنی سایت برای رفع آن ها. سئو۱۱ در این مقاله با در نظر گرفتن این موارد مدعی است که GTmetrix همچنان بهترین انتخاب در ابزار تست سرعت سایت است.
تاثیر سرعت سایت بر سئو
سرعت سایت از دو مسیر اصلی بر سئو تأثیر می گذارد. گوگل به طور دقیق سرعت صفحات شما را ارزیابی کرده و اگر سرعت سایت شما نسبت به رقبا کمتر باشد بخشی از امتیاز و قدرت کلی سایت کاهش می یابد که این یک تاثیر مستقیم سرعت سایت بر سئو است.
کندی سرعت سایت باعث می شود کاربران زمان کمتری را در سایت سپری کرده و یا حتی قبل از بارگذاری کامل صفحه سایت را ترک کنند. این امر به افزایش نرخ پرش و کاهش زمان ماندگاری کاربر منجر می شود که هر دو سیگنال های خطرناکی برای سئو محسوب و می توانند رتبه سایت شما را به شدت تحت تأثیر قرار دهند که این تاثیر غیر مستقیم سرعت سایت بر سئو است
شناسایی و رفع عوامل مؤثر بر سرعت سایت از جمله فایل ها و تصاویر حجیم و کدنویسی غیراستاندارد و نقش مهمی در رشد و موفقیت کسب و کار شما دارد. ابزارهای معرفی شده در این مقاله سئو۱۱ که یکی از موفق ترین مراکز سئو در اصفهان است به شما کمک می کند تا سرعت سایت و هاست خود را به دقت اندازهگیری کرده و به سرعت بارگذاری ایده آل دست یابید.